-
Priprema15 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Dodati im šećer i izmiješati pjenjačom.
Miješajući dodavati jedan po jedan žumanjak.
Dodati aromu vanilije i izmiješati.
Zatim dodati suncokretovo ulje i izmiješati.
Dodati prosijani gustin i kakao, izmiješati.
Tijesto sipati u pleh (40 x 30 cm) obložen papirom za pečenje.
Ravnomjerno rasporediti špatulom.
Peći na 180°C, 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice i sačekati da se kora ohladi, a zatim izvaditi i skinuti papir za pečenje.
Slatko vrhnje miješati dok ne dobijete čvrsti šlag, a zatim mu dodati kokos i izmiješati.
Koru namazati nutellom.
Preko ravnomjerno rasporediti 2/3 šlaga, a zatim zarolati.
Čuvati u frižideru najmanje 1 h.
Ukrasiti preostalim šlagom.
Do posluživanja čuvati u frižideru. Prijatno!
Rolat s nutellom i slatkim vrhnjem
Sastojci
Follow The Directions
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Dodati im šećer i izmiješati pjenjačom.
Miješajući dodavati jedan po jedan žumanjak.
Dodati aromu vanilije i izmiješati.
Zatim dodati suncokretovo ulje i izmiješati.
Dodati prosijani gustin i kakao, izmiješati.
Tijesto sipati u pleh (40 x 30 cm) obložen papirom za pečenje.
Ravnomjerno rasporediti špatulom.
Peći na 180°C, 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice i sačekati da se kora ohladi, a zatim izvaditi i skinuti papir za pečenje.
Slatko vrhnje miješati dok ne dobijete čvrsti šlag, a zatim mu dodati kokos i izmiješati.
Koru namazati nutellom.
Preko ravnomjerno rasporediti 2/3 šlaga, a zatim zarolati.
Čuvati u frižideru najmanje 1 h.
Ukrasiti preostalim šlagom.
Do posluživanja čuvati u frižideru. Prijatno!